Rosa van 't Kieftendorp 

06-05-2004 ~ 08-10-2018


Op 6 mei 2004 is Rosa als enige teef uit een nest van 4 pups bij ons geboren. Rosa is opgegroeid op de boerderij, en werd dus omgeven door andere dieren. Ze kan dus erg goed het onderscheid maken tussen apporten en huisdieren. Rond het erf lopen katten, konijnen en kippen. Ook zal een fazant regelmatig bij ons rond lopen. Rosa ziet dit altijd als eerste en staat meteen klaar maar zal nooit zonder toestemming gaan 'jagen'. En zo hoort het ook!

Rosa vind het leuk om te werken en aandacht te krijgen. Het maakt dan ook niet uit van wie. Rosa is een zachtaardig teefje met een grote "will to please". Makkelijk te trainen en erg steady. Dit maakt haar erg betrouwbaar in praktijk. Ze straalt een enorme rust uit tijdens het werk. Ze weet haar plek. Wanneer zij aan de beurt is, en wanneer het haar tijd is om te wachten. Ze blaft niet om aandacht en is rustig op de post.


nimrod rosa 2jpg


Informatie 

Fokker en Eigenaar: B.J. Harmsen

ED: Vrij/VrijOgen: vrij (15-11-10)

Show: Zeer Goed

Proeven: BLP, Veldwedstrijd Z.G., MAP A, KNJV A, Diverse workingtests B 

Nimrod 2010, 4e plaats met 160 punten


Rosa voorjaar 2011

Nieuws over Rosa 

08-10-2018,     ROSA

Vandaag hebben we Rosa in laten slapen. Het ging niet meer , ze was op. Op zo'n dag gaat haar hele leven aan je voorbij. Ze was onze eerste zelf gefokte van 't Kieftendorp pup. Ze was uit het nestje van 4 pups het enige teefje. Rosa en haar nest broer Fellow hebben beide heel wat diploma's gehaald op verschillende jacht proeven.

Beide waren ze Nimrod deelnemer. Rosa in 2010. Fellow in 2011   

Ze is 14 1/2 geworden. "Rosa we hebben van je genoten"


25-09-2018, 

We zijn een jaar verder en onze Rosa hobbelt nog steeds mee.


01-09-2017, Rosa 

Onze lieve Rosa is oud.
Ze hobbelt nog iedere ochtend en avond mee. Soms blijft ze met uitlaten van de honden onderweg achter om weer aan te sluiten als we terug komen. Ze is doof en slecht ziend maar de kwispel en de vrolijkheid is er nog. Ze mag genieten van haar oude dag lekker vrij op het erf in het september zonnetje. 


02-02-2012, jagen in Duitsland

Ook deze winter is Bennie weer met Rosa naar Duitsland geweest om te jagen. Dit jaar was er een uitstekende fotograaf mee die een heel stel mooie foto's heeft gemaakt van de jagers.


20-10-2010, Meervoudige apporteerproeven                              

2010 is Rosa's laatste wedstrijd jaar. We proberen om dit jaar een uitnodiging te krijgen voor de Nimrod. De kans is erg klein want bij de labradors moet je twee MAP's winnen met hoge punten. 

We hebben 7 MAP's ingeschreven, aangezien Rosa nooit zulke hoge punten haalt. Nu hadden we 7 keer kans op een goede dag en daarbij nog een dosis geluk. 

3 september MAP De Lieskampen Rivierenland 

Helaas, bij de eerste proef mistte Rosa 1 stuks wild. Dus geen diploma. 

17 september MAP Wijchen 

Afgezegd, Rosa is loops. 

24 september Ommen

Ook afgezegd, Rosa is nog steeds loops. 

2 oktober MAP Lunteren 

572 punten waren genoeg voor een eerste plaats en daarmee ook een mooi A diploma.

MAP Lunteren

9 oktober MAP Denekamp 

Geen hoge score, slechts 493 punten. Wel een A diploma en een 7e plaats

15 oktober MAP Hulshorst 

Met 520 punten werd Rosa in Hulshorst 2e 

MAP Hulshorst

18 oktober MAP Neede- Lochhuizen 

Een 6e plaats met 505 punten

Foto's van Rosa